Az érzelmek óceánján

Valahogy ez soha nem megy ki a divatból. Túl sok, vagy túl kevés. Lehet, hogy nem tudod kordában tartani; lehet, hogy nem tudod megélni, bármennyire is próbálkozol. Egyensúly. Kedvenc szavaim egyike. Továbbá, az a gondolat, ami olyan sokszor meg tudja nehezíteni az életet.

Amikor az érzelmeid óceánja tombol, hajókat süllyeszt el. Ugyanilyen könnyen süllyeszt el kapcsolatokat is az életben. Téged is elsüllyeszt. Vagy ha mindezt megfordítjuk, úgy érezheted, hogy belefulladsz az érzelmeidbe. Nem látsz tisztán, nem tudod világosan megítélni saját cselekedeteidet, vagy másokét. Ez pedig nagyon veszélyes. Elveszítheted a realitásérzékedet, elveszítheted önmagadat. Legalábbis egy időre, amíg ez az óceán újra viszonylag nyugodt nem lesz.

Másrészt, amikor az érzelmeid óceánja kiapadt, akkor egyszer csak ott találod magadat valami alján… A kiszárad óceán árkának mélyén. Ott, ahol nincsenek érzések, csak a semmi-ség. Üresnek és céltalannak érzed magadat.

Harmadik esetben, vannak érzelmeid, még talán azt is tudod, hogy honnan jönnek és mi a céljuk. Viszont egy üvegfal mögé suvasztod őket. Az üvegfal mögötti érzések esete, mint most feltaláltam a kifejezést. Látod, hogy mi van az üveg mögött, de félsz valódi kapcsolatba kerülni velük. Gyakorlatilag félsz kifejezni azt, amit érzel. Azért, mert nem ez a megfelelő, idő, nem ez a megfelelő hely, nem ez a megfelelő helyzet, szituáció. Annyira jó lenne, ha ilyenkor kezünk ügyébe kerülne egy kalapács, amivel szét lehetne ütni ezt az üvegfalat. Apró pici darabokra, hogy az óceán keresztül tudjon áramolni és átadhasd magad ezeknek az érzelmeknek. Megengedd magadnak, hogy megéld őket.

Biztos vagyok benne, hogy sokan éreztétek már a fentiek valamelyikét, vagy esetleg valamilyen másik variációjukat.
Ha megengeded magadnak, hogy érezz, az fájhat, igen. Valóban felhozhat régen elnyomott múltbéli lelki sérüléseket. De ha nem engeded meg magadnak a fájdalom megélését, soha nem fogod érezni a boldogságot sem. Ezek csak kéz a kézben tudnak járni.

Engedd meg az óceánodnak, hogy megfelelően áramoljon, engedd meg magadnak, hogy megéld a boldogságot! Hiszen ezért születtünk erre a világra, ebbe az életbe! 😊

%d bloggers like this: