Év végi gyomlálás

Az év végéhez közeledve akaratlanul is végig gondoljuk, hogy mi minden történt velünk 2019-ben. Sorra vesszük a jó dolgokat, a nehézségeket, jobb esetben még azt is, hogy mindezekből mit tanultunk.

amarina-mazur-j6rbncjvbf4-unsplashA héten egy barátnőmmel beszélgetve kaptam tőle ezt a fantasztikus verbális képet: egy rét, ami az én teremet jelenti (ezúton is köszönöm )

Megnézem, hogy milyen emberek vannak ezen a réten. Kik vannak jelenleg az életemben. Milyen növényként jelennek meg?

Árnyékot és biztonságot adó fa szimbolizálja az adott személyt? Akkor ilyen vele a kapcsolatod is és ez jó, segítő, tápláló. Vigyázz, hogy te is adj a fának, ne csak ő neked.

Szikrázó és sziporkázó gyönyörű virágként látsz mást, másokat? Akkor ők lehetnek azok, akik “fényt” hoznak az életedbe, akik segítenek, akikkel pozitív kapcsolatot ápolsz. Öntözd meg ezeket a virágokat!

apeter-fleming-2nc3hem3km0-unsplashVannak, akik egyszerű, szépséges virágként színesítik a te rétedet, teredet? Ők lehetnek a hétköznapok emberei, akik ugyan nincsenek nagyon közel hozzád, mégis jó hatással vannak rád és ugyanígy te rájuk.

Ezeken a dolgokon kívül látsz-e gyomokat a réten? Milyen magasra nőttek? Mennyire közel vannak hozzád? Az indáikkal, leveleikkel elérnek téged? Rád vannak csavarodva? Vesznek el a te energiáidból? Leárnyékolják a Napot előled, amikor pedig te sütkérezni szeretnél?

Ők azok, akik sokkal többet vehetnek el tőled, mint amennyit adni tudnak és amennyit te adni szeretnél nekik valójában. Ők azok, akiket csúnyán szólva ki kell gyomlálni – el kell engedni. Ezek a kapcsolatok nem építenek téged, csak leépítenek. Nincs ebben feltétlenül rossz szándék részükről, hiszen ők csak a természetes (ámde egyensúlytalan) ösztönükre hallgatva túlélni és nőni szeretnének. Csakhogy nem a földből táplálkoznak, nyernek energiát, hanem belőled akarnak. Rád hagyatkoznak és tőled várják a megváltást. De a te energiád is véges – amit ők nem vesznek figyelembe.

amonika-mg-s_r6kv1xihe-unsplash-1-e1572698619181Gyomláld ki ezeket a növényeket a réteden. Tedd bele őket az ott csörgedező patakba és hagyd, hogy elvigye őket a víz, szépen, nyugalomban, szeretetben. Ezzel mintegy arra is megadod nekik az esélyt, hogy újra megjelenjenek a réteden, megújulva, mondjuk egy szép virágként. Akkor már egyensúlyban tudtok majd együtt létezni.

 

Most, hogy közeledik az év vége, érdemes számot vetned az emberi kapcsolataid kérdésében.

Kik azok akiknek ebben az évben segítettél és ők viszont tudtak segíteni? Kik azok, akik neked segítettek, de többet lenne érdemes adnod magadból nekik? Kik azok, akiknek csak te segítettél, de a viszonzás elmaradt?

Légy tudatos az emberi kapcsolataid terén és kezdd az új évet megújulva, a megfelelő emberek között, a megfelelő irányba áramoltatva az energiáidat! Most még van két hónapod, hogy ezt megtedd. Hajrá! 🙂 ¤

%d bloggers like this: