Kiéhezve a figyelemmorzsákra

Ez nektek szól, Hölgyeim, akik az életetekben nem kapjátok meg a jól megérdemelt figyelmet a körülöttetek lévő férfiaktól. Talán nem vagytok jelenleg kapcsolatban, de az is lehet, hogy igen. Bárhogyan is legyen, a férfiak figyelmének hiánya mindkét esetben sajnos nagyon könnyen előforduló jelenség.

keenan-constance-B4axGpyGHJk-unsplash

Ha nincs igazán stabil belső önbizalmad és önszereteted, a másik nemtől eredő figyelem hiánya azt eredményezheti nálad, hogy elkezdheted magadat egyre kevésbé nőnek érezni, hiszen erről nem kapsz visszaigazolást. Nem kezelnek téged személyként, nem kezelnek téged nőként. A férfiak csak átnéznek rajtad, azt érezheted, hogy egyáltalán észre sem vesznek. Amennyiben ez a helyzet sokáig fennáll az életedben, a nőiességed hatalmas csorbát szenvedhet. Ha nem kezdesz el dolgozni a saját önbizalmadon, önértékeléseden, végül igazán mélyre kerülhetsz.

Abból veheted észre, hogy ilyen szituációban vagy, ha a következő történik: Amikor egy férfi végre – mint fény az éjszakában – egyszer csak kedvesen viselkedik veled, hirtelen elkezded azt túlgondolni. Olyan dolgokat látsz bele a kedvességébe, amelyek nincsenek is ott. Azt gondolod, hogy ez a férfi akar tőled valamit, el akar majd hívni vacsorázni, párkapcsolatot akar majd veled, el akar majd venni feleségül és boldogan fogtok élni amíg meg nem haltok. Azonban, ami valójában történt, az lehet, hogy csak egy kedves gesztus volt egy férfitól egy nőnek, például megdícsérte az újonnan vásárolt ruhát a munkahelyen. A férfi ebben az esetben nem gondolja ezt túl, részéről ez csak egy egyszerű gesztus volt, semmi más.

De a nők – és kifejezetten azok a nők, akik jellemzően nem kapják meg a figyelmet a férfiaktól -, már kis túlzással az esküvőt tervezgetik. Mondhatjuk azt, hogy a női előre tervezés többé kevésbé normális dolog, ha figyelembe vesszük a férfi és női gondolkodás közti különbségeket. A nők azok, akik inkább előbbre terveznek, szeretnék tudni, hogy mi hova vezet. Ezzel nincs is semmi gond, ez rendben van.

sharon-mccutcheon-zi1GRsLym3s-unsplash

A probléma ott kezdődik, amikor ennek a hosszú távú tervezésnek semmilyen valós alapja nincs.

Mivel ebben az esetben egy egyszerű, kis gesztust értékelt a nő egy jelentőségteljes hatalmas lépésnek a férfi részéről. Mindez pedig a figyelemre, megbecsülésre, szeretetre való kiéhezettségre vezethető vissza. Ha valaki ezeket sokáig nem kapja meg, az módosíthatja a gondolkodását, azt, ahogyan érzékeli és értékeli a valóságot. Ezután észrevétlenül elindul a lavina. A nő egyre inkább túlgondolja a dolgot és egy álomvilágot építhet fel a semmire.

Extrém esetekben a szóban forgó nő még üldözni is kezdheti szerelmével a férfit, amit még jogosnak is vélhet a saját részéről. A végeredménye mindennek akár zaklatás is lehet.

Ha a zaklatás kerül szóba, általában az jut az eszünkbe, hogy egy férfi zaklat egy nőt. De itt a helyzet pontosan fordított! A nő, aki a saját lelki sebei miatt félreérti a mindennapok legkisebb dolgait is, zaklatja a férfit. Azonban, ahogy mondtam, ez meglehetősen extrém eset, reméljük, hogy nem fordul elő minden nap.

Hölgyeim, amit tudnotok érdemes: ha egy férfi igazán akar valamit, azért meg fog tenni mindent. Természetesen nekünk, nőknek ki kell mutatnunk azt, hogy érdeklődünk iránta, ha úgy gondoljuk, hogy ebből valami jó dolog kerekedhet ki. De a legfőbb dolog itt a mérték és a mennyiség.

Azt is észre kell venned, ha adod a jeleket, a másik látja azokat, de nem reagálja le. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy ő nem érdeklődik úgy irántad. Ebben az esetben a nők persze ezernyi okot fel tudnak sorolni, ami miatt a féri nem reagált: biztosan fáradt, problémája van a munkahelyen, most pont “olyan napja van”, majd meggondolja magát, stb.

De a valóság itt az, ami még anno a Szex és New York sorozatból ragadt meg nekem: “Csak simán nem érdekled!“.

alex-eckermann-W_K6j6OQBDg-unsplash

Amennyiben ez a helyzet, a saját érdekedben fogadd azt el! Ennél több energiát erre a férfira és erre a szituációra pazarolni már egyszerűen nem érdemes! Őrizd meg a méltóságodat, a büszkeségedet és zárd le magadban ezt a történetet. Mert ez nem is létezett sehol máshol, csak a te fejedben. Csak te gondoltad túl.

A gond nem az, hogy ez sok nővel megesik, hanem az, hogy nagyon sokan nem hajlandóak szembenézni a valósággal és egy lefelé tartó spirálban maradnak, ami semmilyen jó véget nem tartogat számukra.

Nézz, láss, értékelj, értsd meg a helyzetet amiben vagy, merj szembenézni a valósággal, merj kilépni ebből a helyzetből és lezárni azt – saját magadért, a saját érdekedben! ¤

%d bloggers like this: