Amikor a Férfi dob egy csontot…

Uraim, ez most nektek szól, a legutóbbi, Hölgyeknek íródott cikkem után. Az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban annyira sok ilyen szituációval találkoztam, hogy most már nagyon is eljött az ideje, hogy írjak róla.

Uraim, kik élitek az életeteket, akár párkapcsolatban, vagy egyedülállóként – a sztori szempontjából ez most tökéletesen mindegy. Körülvesznek benneteket Nők, akikkel – időről időre, vagy folyamatosan – flörtöltök, akiket túlságosan pozitív visszajelzésekkel és kétértelmű dícséretekkel, bókokkal bombáztok. Mindezt csak a vicc kedvéért csináljátok, nem pedig azért, mert meg szeretnétek hódítani az adott Nőt. Azért teszitek ezt, hogy a saját egótokat fényezzétek, növeljétek a saját önértékeléseteket, mivel a Nő szemében ilyenkor látott csillogás ezt okozza nálatok. Ez a ti pszichológiai nyereségetek ebből a játszmából.

Mert ez egy játszma, nektek csak egy játék. Szükségetek van valamire, és azt elveszitek.

Én ezt úgy hívom, hogy dobtok egy csontot.

karin-hiselius-ZBwacVR6eF8-unsplash

Mint a kutyáknak. Odadobod neki a csontot, elrágcsálja egy darabig és boldog tőle. Aztán amikor a csontnak már annyi, akkor a boldogságnak is annyi. És mi marad a kutyának? A sóvárgás a következő csont után.

Pontosan ez történik akkor is, amikor dobálózol a flörtöléssel, a visszajelzésekkel, dícséretekkel, a nélkül, hogy komolyan gondolnád, a nélkül, hogy tovább akarnál lépni az adott Nő kapcsán. Csupán a saját pszichológiai nyereségeddel törődsz és nem érdekel téged az, hogy mi történik a másik féllel ebben a játszmában, a Nővel.

Uraim, segítek és elmesélem nektek pontosan mi is történhet ilyenkor.

A Nők, akik nincsenek tisztában azzal, hogy egy kegyetlen játszma résztvevői, összezavarodnak. Nem fogják érteni, hogy miért történik az, hogy néha a Férfi közeledik, kapnak valamit tőle, aztán pedig a Férfi elfordul. Ez pedig ismétlődik folyamatosan: A Férfi ad valamit, majd elfordul, ad valamit, majd elfordul – akár egészen az idők végezetéig…

Uraim, a Nők szemszögéből tekintve erre a helyzetre, kegyetlennek és zavarosnak tűnik az egész, ugye?

Ami pedig még ezen kívül történik ilyenkor, hogy a Nő elkezdheti magát értéktelennek érezni. Valaki olyannak, aki nem érdemli meg a Férfi teljes odafigyelését, törődését és állandó bókjait. Ez olyan mértékben alááshatja a Nő önértékelését, amit el sem tudtok talán képzelni.

robert-coelho-laNNTAth9vs-unsplash

Megértem Uraim, hogy ezzel a játékkal nem áll szándékotokban tönkretenni a nőket. Tudom. De fel kell ismernetek, hogy pontosan ezt teszitek! Az egosimiző játszmátoknak ez az ára, még ha nem is veszitek észre.

Talán soha nem gondoltátok ezt át ebből a szemszögből, mert valószínűleg nem volt még Nő, aki odament volna hozzátok ezt így elmesélni.

Ezért döntöttem úgy, hogy én elmondom nektek.

Tanuljatok belőle! Vegyétek figelembe mások érzéseit, érzelmeit, amikor ti csak játszottok és hülyéskedtek. Valami, ami neked csak egy egyszerű játék, a másik ember lelkét hosszú távra megsebezheti!

tiago-felipe-ferreira-nhzi08RGFEc-unsplash

Nem szeretnél másokat bántani? Nagyon jó! Akkor hagyd abba a játékot, a játszmázást!

Tiszteld magadat, tiszteld a Nőket és ne csak használd őket a saját javadra!

Szeretnéd, ha téged, mint Férfit tisztelnének? Az azzal kezdődik, hogy te elkezded tisztelni a Nőket.

Csak akkor kaphatod másoktól azt, amit szeretnél, ha előbb te is ugyanazt adod nekik.

Csak akkor nyerheted el a Nők tiszteletét, ha van miért tisztelni téged. Máskülönben, újra és újra abba a csapdába esel bele, hogy te leszel az a Férfi, akiben nem bíznak meg, akit nem vesznek komolyan, aki nem halad előre a magánéletében.

Uraim, ti milyen életet választotok magatoknak? ¤

%d bloggers like this: