Leuralt minket a Szaturnusz, visszavonulásra fel!

kristopher-roller-zepnJQycr4U-unsplashVisszavonulás. Most ha akarjuk sem ildomos mást tenni. Uralkodik a Szaturnusz. Hogy nekünk tetszik-e vagy sem, az Őt tökéletesen hidegen hagyja.

Én ahogy éppen most nézem életem első élő online koncertjét, az 1ső Pesti Rackákat a bezárt Szimpla Kertben elő közönség nélkül, elgondolkodtam azon, hogy mire is lehet majd felhasználni az előttünk álló otthon töltendő időszakot. Már ha persze valami olyannal akarjuk, ami túlmutat a sajnálkozáson 🙂

Amik nekem hirtelen eszembe jutottak:

  1. A teljesen egyértelműnek tűnő olvasás. Elő lehet venni a rég megvásárolt, ámde mindeddig még el nem olvasott jó kis könyveket. Ha ezek között van esetleg egy-két olyan, amiből tanulni, fejlődni is lehet valamit, pláne jó lesz neked 🙂
  2. Filmezés, sorozatozás. Jöhetnek a maratonok, régi sorozatok újranézése, nosztalgiázás. Ha már moziba nem lehet menni, csinálj otthon mozit! Popcorn, innivaló, nagyképernyő (ha nincs, ülj közel a kicsihez, az sem rossz megoldás 😀 ).
  3. Amit én is csinálok éppen ebben a pillanatban is, online koncert részvétel. Ha mondjuk élőben nem is feltétlenül lesz ez opció folyamatosan, régebbi koncerteket akkor is fel lehet kutatni a neten. Kedvenc bandádra rákeres, esti időpontban indít, hangerő fel. Lehet, hogy a szomszédok annyira nem lesznek boldogok, de neked mégis mikor volt utoljára Metallica koncert a nappalidban? Nalátod.
  4. Online színházi előadás. Most már ez is opció! Méghozzá akár pizsamában a kanapédról! Azért ezt is érdemes lehet kipróbálni!
  5. Mivel eddig a fentiek mind javarészt üldögélős programok voltak (leszámítva a koncertet, ahol azért lehet, hogy táncra perdülsz a nappali közpén), adjunk az egyensúlynak. Legyen a következő program egy kis sport, testmozgás. Az viszonylag egyértelmű, hogy mondjuk úszóversenyt nem fogsz tudni otthon rendezni a szokásos úszópajtiddal, de azért maradt még néhány opció. Rengeteg féle videót lehet levadászni neten, csinálhatsz erősítő edzést, valami otthoni aerobic edzést, de működik a body art, jóga is. Ezekhez nem kell semmi végülis, csak te magad. Az eleddig bevásárolt sok-sok liter olaj pedig pont jól jön súlyzónak. Bár ugye 1 liter kb 1 kiló, úgyhogy magas ismétlésszámot ajánlok. Ja, és bontatlan flakont, különben masszív takarítás is jár az edzéshez, ha szétlocsolod az olajat a szőnyegen 😀
  6. Ha már a sport “csinálása” megvolt, akár sportot nézni is lehet ugye. Nekem ugyan nem sajátom a sportok megtekintése képernyőkön, mindenesetre ha neked igen, akkor hajrá. Bár mivel jelenleg a meccseket, versenyeket is sorra mondják le, lehet, hogy ebben a kategóriában is marad a nosztalgiázás, újranézés – mint a filmeknél.
  7. Amikor már teljesen eluntad magad a képernyők, kanapé és online mindenek bermuda háromszögében, akár asztrológiai Szüzesre is veheted a figurát: takarítás, szekrények kipakolása, szortírozás, rendszerezés, átmosása a mindennek is, fúgák fogkefével történő kitisztítása a teljes lakásban. Érdemes lehet az otthon töltött időszakban a téli cuccokat eltenni és elővarázsolni a tavaszi, nyári dolgokat. Mire “szabadulunk” már úgyis azok kellenek majd 😀
  8. Ha a tanulós olvasás esetleg az agytekervényeidet nem elégítette ki, akkor akár el is kezdhetsz csinálni 1-2 online kurzust. A Coursera oldalán rengeteg tanfolyam közül választhatsz. A végén még okosabban kerülünk ki ebből az időszakból. Az sem éppen rossz, nemdebár?
  9. Csinálj valami kreatívat! Írj, fess, rajzolj, varrj, szerelj, bármi, akármi. Az idő csak úgy tovalibben, ha kreatív flow-ban vagy, hidd el. Próbáld ki!
  10. Meditálj! Azért mert csak. Mert most van rá időd, ha eddig nem is volt.  Azért, mert ha eluralkodnának rajtad a rossz érzések, ez segít neked lenyugodni. Segíts magadon 😉

+1: Online coaching. Miért ne? Ez is opció. Használd ki az alkalmat, foglalkozz magaddal, a lelkeddel, a megoldandóiddal. Végülis éppen lehet, hogy ráérsz.

Citromot kaptunk, csináljunk limonádét! Egészség! 😉 ¤

kaizen-nguy-n-jcLcWL8D7AQ-unsplash

%d bloggers like this: