Miért mindig elérhetetlenekbe futsz bele?

Hölgyeim és Uraim, ez most mindannyiótoknak szól. Bizonyára sokan magatokra ismertek a következő példában. Vágytok a szerelemre, vágytok arra, hogy megtaláljátok a párotokat. Nagyon-nagyon és egyre inkább, ahogy telnek-múlnak a hónapok, évek. Akivel viszont összehoz benneteket a sors, az a valaki mindig éppen elérhetetlen számotokra.

Vagy azért, mert tőled távol él, vagy azért, mert éppen párkapcsolatban van, vagy mert észre sem vesz benneteket, vagy mert saját bevallása szerint “ő most éppen nem áll készen egy komoly kapcsolatra”.

evan-dennis-i--IN3cvEjg-unsplashIlyenkor teszitek fel a millió dolláros kérdést, hogy miért pont én, miért pont megint ugyanez a helyzet, miért pont mindig az ilyen emberekbe botlok bele? Kibánt velem a sors, mert én ilyen szerencsétlen vagyok, mert mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

 

Nos, nem vagy helikopter, sajnálom.

Nem a sors teszi ezt veled, nem a lágy tavaszi szellő fújja utadba ezeket az embereket. Te csinálod. Csak te saját magad és senki más. Nem hibás ezért sem az univerzum, sem a jóisten, sem a szomszéd kutyája, sem pedig az a személy akivel kapcsolatban éppen ezt megéled. Persze mennyivel egyszerűbb kívül keresni az okokat, ujjal mutogatni másokra.

 

De segítek: keresd az okot belül. Saját magadon belül.

Van ott valami, ami miatt miatt ezek az emberek kerülnek az utadba. Nagyon szeretnél kapcsolatot. Csak igazából nem akarsz. Akár tudatos ez, akár nem. Van ott benned valami, ami miatt a lehető legtávolabb tartod magad egy esetlegesen valóban megvalósuló kapcsolattól.

 

Mitől félsz? 

m-t-elgassier-cugryvziO_M-unsplashA férfiaktól/nőktől általánosságban? Az elköteleződéstől? Attól, hogy fel kell adnod önmagad, ha kapcsolatba kerülsz? A valódi érzelmektől? Az egyéb lehetőségek kihagyásától? Hogy úgy jársz, mint a legutóbbi kapcsolatodban? A fel nem dolgozott szülő minta újrajátszásától a saját párkapcsolatodban?

A kitárulkozástól egy másik ember előtt? Hogy megmutasd, hogy nem vagy tökéletes? Hogy egyáltalán magad előtt felvállald a tökéletlenséged részleteit? Hogy törődj valaki mással saját magadon kívül? Hogy valakit valóban beengedj az életedbe?

Sok-sok kérdést lehetne itt még feltenni. Hiszen mindenkiben annyi sérülés van, mint égen a csillag. Még ha azt is hisszük, hogy nem.

Tarts egy kis önvizsgálatot, keresd meg, hogy valójában te miért is nem akarsz egy megvalósult párkapcsolatot. Mit vesztenél (a sok nyereség mellett, persze), ha megtörténne. Ezek a gondolataid lesznek azok, amikkel foglalkoznod kell, megoldanod őket.

Különben továbbra is az elérhetetlent fogod hajszolni.

Megkapni pedig az elérhetőt sohasem. ¤

giang-vu-NO7Z3rE0veM-unsplash

%d bloggers like this: