Mi ez az egész változás körülöttünk?

A kérdés nagyon jó és jogos. Változik minden körülöttünk, a feje tetejére álltak a dolgok. Ami eddig volt, az most nincs, vagy legalábbis másképpen van. Amit körülöttünk eddig stabilnak gondoltunk, az most megváltozott, vagy folyamatosan változik. Ám ami kint az bent, és fordítva.

heather-ford-6fiz86Ql3UA-unsplash

Önmagunkon belül is változniuk kell a dolgoknak.

Erről szól ez az egész jelenlegi szituáció. Ezt gondolom én. Át kell értékelnie mindenkinek, ahogyan eddig élt. Mik voltak azok az automatizmusok az életedben, amiket működtettél, amik mentén élted a jónak és stabilnak hitt életedet. Azokról most szépen lassan kiderülhet, hogy nem feltétlenül a javadat szolgálták.

Mik azok a régi berögzült minták, amiktől eddig nem akartál szabadulni? Most felszínre jönnek. Minden amit eddig félresöpörtél, amivel nem akartál foglalkozni, most előjön. Mert meg kell oldani, változtatni kell rajta. Változtatni kell az életeden, önmagadon, a lelkeden, a működéseden.

Ha eddig túlságosan kifelé fordultál, másokkal foglalkoztál, a külvilágon volt a fókuszod, akkor most nagy szenvedésnek élheted meg, hogy egyedül kell lenned, hogy nem pöröghetsz úgy mint korábban. Kénytelen vagy befelé figyelni és megbírkózni a saját félelmeiddel.

Persze a nem annyira hasznos kiskapus megoldások még így is adottak, kivetítheted a félelmeidet másokra, behúzhatsz az életedbe plusz szereplőket, akik pótolni látszanak azt ami hiányzik neked. De nem ez a megoldás.

 

Merj mélyebbre merülni a saját miértjeidben.

Kérdezd meg magadtól, hogy az a félelem, probléma, amivel szembesülsz jelenleg honnan ered? Mikor keletkezett ennek a problémának a gyökere? Mi volt az életedben az első alkalom, amikor így érezted magad?

emily-morter-8xAA0f9yQnE-unsplash

Ha ez megvan, kérlek ne állj meg itt! A tudatosulás jó dolog, de csak egy fél lépés. El kell indulnod a megoldás felé. Keresd meg azt a szakembert, aki tud neked ebben segíteni. Akinek segítségével lépésről lépésre tudtok haladni, elakadásmentesen.

Erről szól ez az időszak mindenkinek, hogy megoldja a rég eltemetett problémáit.

Itt az idő felmérni azt, hogy az eddigi életed mennyire volt valójában a tiéd. Azzal foglalkoztál vajon, ami örömmel és boldogsággal tölt el? Azokkal az emberekkel vetted körbe magad, akik jó hatással vannak rád, a lelkedre, a lelki fejlődésedre és emelnek téged? Vagy olyanokkal, akik lehúznak, kihasználnak és semmibe vesznek? Értékeld át az emberi kapcsolataidat.

Nézd meg azt is, hogy te hogyan viselkedtél eddig a környezeteddel.

Valóban, szívből, úgy igazán tudtál kapcsolódni hozzájuk? Érdekelt téged az ő problémájuk, vagy csak a magad buksisimije miatt kapcsolódtál hozzájuk, hogy a te egódat növeld rajtuk keresztül? Vagy esetleg eddig túlságosan is mindenki más dolgával foglalkoztál, azért, hogy a sajátoddal ne kelljen. A más szemetét rendezgeted, hogy a tiédhez ne kelljen hozzáérni?

Most a saját szemeteddel kell foglalkozni.

Nincs más választás. Hatalmas erővel törnek fel a fájdalmak, félelmek. De nem azért, mert igazságtalan az élet, vagy mert valaki valahol megevett egy denevért. Hagyd abba mások hibáztatását, vállald a felelősséget a saját életedért.

 

Csak te magad tudod most megoldani a problémáidat, senki más.

Senki nem mentheti most meg a lelkedet, csak te saját magad. Ha pedig ellenkezel, hatványozott erővel csap le rád ennek a korszaknak az ereje és a saját döntésed miatt negatív hatással.

martin-dawson-A2UFWtV4ack-unsplash

Mindenkiben munkálkodik most ez az erő, ez a hatalmas változás. Mindenkinek a saját egyéni feladata megtalálni a belső egyensúlyát. Ami ha meg is van, akkor is törékeny lehet még egyelőre. Folyamatos munkát igényel, hogy a középpontodban maradj, hiszen olyan sok a kívülről érkező negatív hatás.

De a legfontosabb, hogy ezt a belső szilárdságot csak és kizárólag te teremtheted meg saját magadnak. Ne várd, hogy a királyfi fehér lovon bekopogtat az ajtódon és felkiált “Megérkeztem vala, hogy megmentselek!”.

Hidd el, hogy erős vagy. Hidd el, hogy szembe tudsz nézni az eltemett blokkokkal, problémákkal. Merd kérni szakemberek segítségét, akik támogatni tudnak ebben.

Vállald a felelősséget a saját életedért! Cselekedj! Fordítsd pozitívra az életed folyását! Meg tudod tenni! Erős vagy! Hidd el végre te is saját magadról! ¤

miguel-bruna-TzVN0xQhWaQ-unsplash

%d bloggers like this: