Úgy gondolod, hogy neked nem lehet jó?

Rosszul gondolod, barátom. Nagggyon rosszul. Igenis megérdemled, hogy jó legyen neked. Hogy könnyűek legyenek a dolgok. Hogy simán menjen minden. Hogy boldog legyél. Megérdemled ezt mindet. Megérdemled, hogy önmagad lehess!

Tudom, tudom – a körülmények nem engedik meg, hogy mindezt megkapd. De mik is a körülmények amúgy? Ami bent van, az tükröződik kint is.

Úgy gondolod, hogy az életben minden jó dologért harcolni kell és keményen megdolgozni?

attentie-attentie-ig7vN6OkGNE-unsplash

Hát tessék, parancsolj! Ezt kapod akkor. Szívesen. Vigyázz mit kívánsz…

Harc harc után, fájdalom fájdalom után. Egészen addig, amíg eljutsz arra a pontra, hogy eleged lesz belőle és mélyen belül érzed, hogy ennél többet érdemelsz. Megérdemled, hogy szabad életed legyen és végre minden simán menjen.

Mások megpróbálnak majd az utadba állni, ez kétségtelen.

Ez a feladatuk, hogy megmutssák neked, hogy milyen nehéz neked. Ők teszik ezt lehetővé. Azonban, ha már végre eleged van és elkezded érezni, hogy te tényleg többet érsz ennél, akkor el fognak tűnni. Elvesztik a hatalmukat feletted és ez az egész nevetséges játék véget ér.

Úgy érzed, hogy méltatlan szituációban vagy?

Miért vagy benne? Igazából miért kerültél egyáltalán bele? Mostanra talán már megtanultad a leckét és rájöttél, hogy már nem ezt akarod többé. Miért vagy még mindig beleragadva? Oldd fel a helyzetet vagy lépj ki belőle, ha nem feloldható.

Merd kifejezni amit érzel, amire szükséged van.

tengyart-_VkwiVNCNfo-unsplash

Jogod van ahhoz, hogy legyenek érzéseid, szükségleteid! Mindegyikhez teljes mértékben jogod van! Fejezd ki őket! Beszélj róluk! Persze az asszertivitás alapvető fontosságú, de ha egy helyzetben kellemetlenül érzed magad, engedd meg magadnak, hogy beszélj róla!

Mindig lesznek olyanok, akik nem fogják érteni.

És akkor mi van? Elmondom mi van. Ez az ő problémájuk, nem a tiéd. Nem kell őket meggyőznöd, hogy elhigyjék azt amit érzel. Ők még nem tartanak ott. Ha nem, hát nem. Küldj nekik szeretetet és tisztánlátást, hogy a saját idejüknek megfelelően a lehető leghamarabb eljussanak oda. Aztán pedig engedj el bármiféle rossz érzést velük kapcsolatban. Mindannyian magunk választjuk meg az életünket. Nem kell, hogy mindenki megértsen minket, ez nem lehetséges.

Néhányan megpróbálnak majd meggyőzni, hogy nem helyes, hogy azt érzed amit érzel.

james-pond-HUiSySuofY0-unsplash

Ó igen, naná. A “mindentudók”. Annyira imádom őket… Azt gondolják, hogy ők jobban ismernek téged, mint te magadat, azt gondolják, hogy ők jobban tudják, mint te, hogy mi van benned legbelül, mire van neked szükséged.

De helló-belló, kispajtás! Ez nagggyon nem így van!

 

Csak te tudod, hogy mi a jó neked!

És ezt senki nem mondhatja meg neked kívülről!

 

Találd meg, hogy mi jó neked valójában.

Találd meg, hogy miért vannak a nehézségek az életedben.

Engedd meg magadnak a döntést, hogy eleged legyen belőlük.

Engedd meg magadnak, hogy eldöntsd, végeztél ezzel a sok szarsággal.

Engedd meg magadnak, hogy kilépj az ártó párkapcsolatokból, munkából, kapcsolódásokból, bármiből.

Engedd meg magadnak, hogy könnyű életet élhess.

Csak rajtad múlik! ¤

%d bloggers like this: