Egyéjszakás kaland a Tinderrel

Sokan keresik a párjukat, de nehezen találják. A mai modern világban sok online lehetőség van a párkeresésre. Az egyik méltán leghíresebb/leghírhedtebb a Tinder. Úgy döntöttem, kutatómunkába kezdek. Regisztráltam és nézelődtem, mi újság arrafelé. Egy éjszaka kalandjának leírása következik – nem valakivel a Tinderről, hanem magával a Tinderrel. 🙂

Coachként az ügyfeleim párkapcsolati, vagy éppen párkapcsolat-nem-léti problémáiba jócskán nyerek betekintést. Ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött és a mindennapjaimban, coach szemmel érdekes volt “eljátszadoznom” ezzel az applikációval.

shaira-dela-pena-twoEJNpgdbI-unsplash

Vannak fent, sokan. Nagyon sokan. Ennek a felületnek az egyik közönsége, és azt hiszem talán az eredeti elgondolásé is, az egy éjszakás, kötetlen mókázást kereső emberek. Nos, aki ilyesmire vágyik, azt nem kell h elszomorítsam, vannak lehetőségek. Bőven. A kedves férfiak egy része egészen konkrétan le is írja, hogy párkapcsolatban van amúgy, itt csak szexet keres. Olyan sok kérdésem lenne feléjük, coaching szempontból, de tényleg…

Ha ennyire rossz otthon, akkor miért nem azon dolgoztok? Miért menekültök? Miért máshol kerestek valami pluszt?

Vagy ha már azon, ami otthon van, nem lehet dolgozni, miért nem veszitek a bátorságot és hagyjátok abba, és kezdtek bele egy önismereti munkába, majd pedig új alapokon újra, valaki mással? Miért jobb hazugságban és áltatásban élni? Nem értem, komolyan. Vagyis értem én, ez a munkám, hogy értsem, de na… Sokszor kényelmesebb a megszokott langyos víz, mint venni a bátorságot, szembenézni azzal, hogy nem vagyunk tökéletesek, belátni a vétett hibáinkat és változtatni magunkon.

Pedig fejlődni, haladni csak így lehet(ne).

roman-purtov-jXPycwUNWFE-unsplash

Egy külön kategória, amibe belefutottam, amikor pár keres harmadikat maguknak. Itt legalább tiszta lapok vannak, bár kérdéses, hogy az a bizonyos harmadik vajon végsősoron milyen lélekkel távozik egy ilyen kaland után, ha bevállalja? Azért a lelki sérülés itt is viszonylag garantált, úgy gondolom. Másrészt, vajon az ilyen pár életéből mi hiányzik, amit egy harmadik emberrel igyekeznek pótolni? Ez is megérne egy beszélgetést.

Viszont azt kell hogy mondjam, hogy nincs veszve minden. Meglepően sok olyan úriember profilját hozta fel az app, akik kifejezetten komoly kapcsolatot keresnek.

Le is írják, hogy “no ONS” (vagyis “no one-night-stand” = nem akarnak egyéjszakás kalandokat). Ez egészen jó kiindulási alap. Csakhogy aztán sokan még egy egészen szép listát írnak arról, mi mindent NEM akarnak még. Okéjó, vettük a lapot, mi nők. Ezeket nem akarjátok. De azt vajon tudjátok, hogy mit akartok? Könnyű a negatívról beszélni, írni, de vannak konkrét elképzeléseitek arról, hogy mit akartok? Kedves férfiak, meg tudnátok fogalmazni 42 pontban a számotokra ideális pár tulajdonságait? Nem, a 42 nem túl sok. Ez egy alap technika.

nordwood-themes-q8U1YgBaRQk-unsplash

Számomra nincs is annál szomorúbb, amikor a profilokban csak az sorakozik valakinél, hogy mit NEM szeretne. Ez a múltbéli csalódásokat, fájdalmakat jelzi, amin az illető még mindig nem jutott túl. Még abban a tapasztalásban szenved, amikor nem volt jó. Nem pedig arra koncentrál, hogy milyen lenne a jó. Így mondjuk egy nő döntése – miszerint like vagy nem like – viszonylag egyértelműnek tűnik. Persze ugye ki mire vágyik.

Mindenképpen szeretnék említést tenni azokról a férfiakról is, akik viszont úgy tűnik – legalábbis profil alapján – hogy tényleg valami komolyat keresnek és talán már ők maguk is készen állnak erre. Örültem, hogy láttam ilyeneket is. Vannak azért még férfiak, akik tudják, hogy mit szeretnének és még az is lehet, hogy készen is állnak erre. Ez azért jó hír minden olyan nőnek, aki párt keres – akár ezen a felületen, akár máshol.

Ha tetszett a cikk, látogasd meg a párkapcsolati és randizós cikkeim listáját is további olvasnivalókért.

A tartalom a Womagic.hu oldalon jelent meg magyar nyelven.

%d bloggers like this: