Az 5 legnagyobb férfi randi bukás – női szemszögből

Az ismerkedés örökzöld téma – mind a férfiak, mind a nők számára. Amikor két ember először találkozik, csak egy esély van az első benyomás kialakítására. Ezért egyes találkozások az első alkalom után nem is folytatódnak (annak ellenére, hogy néha pedig érdemes lenne egy második esélyt is adni). Én személy szerint már több ilyen randin jártam, ami nem folytatódott tovább – ilyen vagy olyan okból.

Kedves Uraim, összegyűjtöttem nektek a férfiak 5 legnagyobb randi hibáját, amelyeket én magam tapasztaltam. Nem azért írok ezekről, hogy szégyenbe hozzam azokat, akik esetleg már elkövették ezeket a bakikat. Hanem azért, hogy tanuljatok belőle. Hogy közelebb kerüljetek annak megértéséhez, hogy mire lenne szükségük a nőknek egy randin, vagy csak úgy általában mit várnak egy férfi részéről. Mert ha jobban megérted a körülötted lévő nőket, csak akkor tudsz igazán kapcsolódni hozzájuk és csak akkor lehet esélyed arra, hogy boldog párkapcsolatba kezdj.

Ezért Uraim, saját személyes tapasztalataimból tanulva, megosztom veletek az 5 legnagyobb férfi randi bukást, amivel eddig találkoztam.

# 5 – A chat ’mesterek’

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash

Itt két különféle tipikus viselkedést említenék.

Az első a Férfi, aki napokig, hetekig, hónapokig chatel … De ennyi. Soha nem akar találkozni a Nővel, még telefonon sem akar beszélni vele. Csak chatelgetni. Talán túl sok ideje van, unatkozik és így szórakoztatja magát. De bármi is legyen a háttérben lévő ok, ami biztos, hogy nem hajlandó találkozni a való életben. Ha coach szempontból nézem ezt a helyzetet, azt mondanám, hogy ennek az Férfinak mélyen gyökerező lelki problémái lehetnek, bizonytalannak érezheti magát a nőkkel való találkozás és randizás terén. Ha ezen férfiak egyikének érzed magad, akkor a következő kérdésem van feléd: vajon a „chatelő-mód” segít leküzdeni ezt a lelki blokkot? Nem, határozottan nem. Erőt kell venni magadon és el kell kezdened randizni. Még ha nem is könnyű az első néhány alkalommal, a gyakorlat teszi a mestert.

A második tipikus viselkedés az, amikor a férfi a csevegés során az első három mondat egyikében egyenesen a lényegre tér – és mi a lényeg? Természetesen a szex. Ilyen van, hogy valaki az élete egy bizonyos szakaszában csak szexet keres. Előfordul. A probléma az, hogy ha nekem – a Nőnek – kifejezetten szerepel a profilomban, hogy nem érdekelnek az egyéjszakás kalandok, akkor miért nyomul még mindig? Valószínűleg ezek a férfiak nem is szánnak időt arra, hogy elolvassák a nők profilját. Csak átmásolják ugyanazt a „beszélgetést” a chatbe és megvárják, hátha valaki pozitívan reagál. De uraim, valóban ennyire lényegtelen, hogy kivel jössz össze? Ha most éppen csak szexet keresel, kérlek legalább arra szánj egy kis időt, hogy elolvasod, hogy mit szeretne a nő. Ez lenne a másik ember iránti alapvető tisztelet kifejezése.

# 4 – A „felszedő” művészek (the pickup artists)

franco-antonio-giovanella-Lzys6r1xFD8-unsplash

Annyira de annyira rossz…. Már maga a kifejezés is.

Nőket felszedni? Miért akarsz felszedni valakit? Hol van ebben az emberi és személyes tényező? Felszedhetsz valakit, hogy utána abból szex legyen, de ez soha nem tekinthető randinak, vagy egy valódi, tartós kapcsolat kezdetének.

Művész? A művész az, aki belső kreativitását különböző csatornákon keresztül fejezi ki, valami új és jelentőségteljes dolog alkotásával (legalábbis a Dóri Szótárban). Már miért lenne a nők felszedése művészetnek nevezhető? Egyáltalán nincs összefüggés a kettő között. Ha ti, kedves Uraim, megtanultok néhány „nagyon sikeres” módszert arra, hogy hogyan szedjetek fel nőket és sajátotokként használjátok őket, az nem művészet. Ez a plágium, amikor tankönyv szagú gyakorlatokat próbáltok meg alkalmazni sajátként. De ennek izzadságszaga is van. Mindig. És sok nő érzi ezt a szagot – és nem tetszik nekik.

Amikor ilyen helyzetekben voltam, inkább azt tetszett volna, ha a Férfi megmutatja valódi énjét, hogy megismerhessem őt magát és ne azokat a szavakat és módszereket, amelyeket valahol megtanult valakitől, aki ebben profinak vallja magát. Semmi sem vonzóbb, mint az a férfi, aki tudja, ki ő, aki mer magához hű lenni, mer gyengéd lenni és érdeklődik a nő iránt. Nem csak a nő teste, hanem az egész lénye iránt. Tudom Uraim, hogy közületek sokan kedvelik a versenyt és a győzelmet, ezért hadd fogalmazzak így:

Nem akkor vagy győztes, ha minél több nőt tudsz felszedni. Akkor vagy győztes, ha megtalálod azt a Nőt, aki számára a világ legjobb Férfija lehetsz. Akkor vagy győztes, ha egy kölcsönösen boldog, kiegyensúlyozott, egyenlőségen és szereteten, szerelmen alapvó párkapcsolatban tudsz élni ezzel a Nővel.

# 3 – A „lebegtető”

ahmed-zayan-sRg9N_0pn1Q-unsplash

A „lebegtetés” pszichológiai játszmája a saját kifejezésem, amit húzd meg – ereszd meg kapcsolatoknak is neveznek máshol. Ezekben a helyzetekben a Férfi ígéreteket tesz a Nőnek (belebegteti őket). Hogy meghívja egy italra, vacsorára, egy következő randira stb. De ami utána történik, az a nagy semmi. Semmi (vagy szinte semmi) amit ígért, valójában nem fog megtörténni. Lemondja, halogatja, kifogásokat talál, hogy most miért nem jó neki mégsem. De megígéri, hogy a jövőben majd valamikor elmentek italozni/kávézni/vacsorázni. Csakhogy a jövő soha nem (vagy csak nagyon ritkán) jön el.

Ez a Nőt nagyon össze tudja zavarni, nem érti, hogy mi történik. Most akkor kedvel engem, vagy sem? Akar találkozni (újra) vagy sem? Teljes kavarodás. Bár őszintén szólva, ilyenkor én nem látok semmi kavarodást. Ez a Férfi egész egyszerűen nem kötelezi el magát a randevú mellett, a Nő megismerése mellett, nem akar teljes egészében kapcsolódni senkihez sem. A lelkében mélyen lévő sérülések megakadályozzák őt ebben.

Uraim, ha valaha is „lebegtettetek” már, gondoljatok a következőkre: Miért nem akartatok igazán megismerkedni a Nővel? Melyek azok a múltbeli tapasztalatok az életetekben, amelyek miatt bár akarnátok egy kapcsolatot, az az igazság, hogy mégsem szeretnétek azt? Próbáljátok feltárni, mi tart benneteket vissza és gyógyítsátok meg azokat a sebeket. Ha ezt a játszmát működtetitek a nőkkel, az nagyban árthat nekik, ezt ne felejtsétek el.

Ne legyetek „lebegtetők”.

# 2 – A feltűnő-eltűnő ember, vagyis a ghosting

jr-korpa-tzQkuviIuHU-unsplash

Úgy gondolom, hogy a ghosting kifejezés manapság nem igényel sok magyarázatot. Ez az a szitu, amikor valaki egy szó nélkül eltűnik az életedből. Velem is történt már ilyen, egy első randi után egy férfival. Annak ellenére, hogy én is éreztem, hogy nincs kémia köztünk, elég kedves srác volt ahhoz, hogy úgy gondoljam, adok neki egy második esélyt. Mivel néha időbe telik, hogy kialakuljanak a dolgok. De ő nyilvánvalóan másképpen gondolta, mivel egyszerűen csak szétvált tőlem a társkereső appban.

Én személy szerint nagyon hiszek a mások iránti tiszteletben, valahányszor nem akartam tovább randizni valakivel, tudattam velük. Szépen, asszertíven, a lehető legkevésbé fájdalmas módon. És ha én ezt megteszem, akkor elvárnám a férfitól is. Mondja meg nekem, hogy ennyi volt és ne csak eltűnjön, mint szürke szamár a ködben. De a jelenlegi online társkereső korszakban túl könnyű eltűnni.

A ghostinghoz képest nyilvánvalóan több energiába és időbe telik megmondani a randipartnerednek, hogy nem szeretnéd folytatni az ismerkedést. Viszont, ha csak úgy eltűnsz a semmibe, az hatalmas nagy tiszteletlenség.

Márpedig mindenki azt akarja, hogy tiszteletben tartsák. Te, én, bárki. Ha azt akarod, hogy tiszteletben tartsanak, akkor el kell kezdened neked tisztelned másokat, nem pedig eltűnni.

# 1 – Randi egy extrém nárcisztikussal

alexander-krivitskiy-NBvsCoTCqFg-unsplash

A legrosszabb randi. Az egész eddigi életemben. Ez volt az az egyórás találkozó, amellyel kapcsolatban egy bizonyos ponton reménykedtem, hogy csak egy vicc. De nem az volt. Valódi volt az egész. Ő maga is valódi volt. Ő volt a legextrémebben nárcisztikus ember, akivel életemben valaha találkoztam. Ez alatt a 60 perc alatt utasított(!!) engem arra, hogy találjak neki munkát, megosztotta velem, hogy bár soha életében nem dolgozott, azonnal bármely cég vezérigazgatója lehetne, azt mondta nekem, hogy a pszichológusa megtisztelőnek érzi, hogy ő hozzá jár, „kedvesen” tudatta velem, hogy ilyen fantasztikus férfit – mint ő – soha nem fogok találni magamnak, csak valami öreg vackot és természetesen nagyon kevés kérdést tett fel irányomba, csak és kizárólag magáról beszélt és folyamatosan sértegetett.

Ez az a helyzet, amely remélem, soha senkivel nem fog megtörténni. Senki sem érdemli meg ezt, őszintén. Ez volt az összes randi közül a legdurvább. Valójában nem igazán tudom megmondani, hogyan lehetett volna még ennél is rosszabb. De ebből a megdöbbentő tapasztalatból tanulva a következő tanácsom van számotokra, Uraim: Amikor randin vagytok, kérlek benneteket, hogy törekedjetek a kommunikáció egyensúlyára. Mennyit beszélsz magadról és mennyire érdekelnek téged annak a Nőnek a dolgai, aki ott van veled – legyen meg az egyensúly. Érdemes megfigyelni azt is, hogy a Nő hogyan áll ehhez. Ez megmenthet benneteket az olyan extrém tapasztalatoktól, mint az enyém volt. Ha pedig olyan valakivel találkozol, mint az én randipartnerem, akkor fuss amilyen messze csak tudsz – ez a legjobb tanácsom…

Ha ilyen bántalmazó helyzetbe kerülsz, a legfontosabb, hogy magadat mentsd és semmi más nem számít. Ki kell szabni a határaidat és nem engedni meg ilyen embereknek, hogy (tovább) bántsanak téged.

Tehát Uraim, remélem, hogy ebből az 5 randi bukásból látjátok azt, hogy mik azok a tipikus bakik, amit a férfiak elkövethetnek – legalábbis a saját tapasztalataim szerint. Bízom abban, hogy a különböző esetekben adott tanácsaim pedig segíteni tudnak nektek abban, hogy sikeresebbek legyetek a randijaitokon.

És ne felejtsétek el: ha minden nap akár csak egy kicsit is fejlődni tudtok a randizásban, párkapcsolatban, a nők megértésében, akkor máris a jó úton jártok!

A legjobbakat kívánom nektek!

Dóri

 

 

Kapcsolódó cikkek a Cikklistáimban:

3 tipp az igazán jó társkereső profilhoz

7 tanulság a legutóbbi (nagyon) rossz randimból, ami minden férfi számára hasznos lehet

Egyéjszakás kaland a Tinderrel

Extrém randi egy extrém nárcisztikussal

Egy Rapidrandi élményei

Megtörtént tanulságos chat beszélgetés…

A „lebegtetés” játszmája egy randipartnerem példáján keresztül

Tessék Uraim, lehet ezt jól is csinálni!

Randi a Covid idején – avagy a feltűnő-eltűnő férfi

A csajozás tuti(?) tippjei női és coach szemmel

Kiéhezve a figyelemmorzsákra

%d bloggers like this: