3 tipp az igazán jó online társkereső profilhoz

Az online társkereső alkalmazások használata során sok érdekes profillal találkoztam. Láttam olyanokat, amelyekről nem igazán értettem, minek is léteznek egyáltalán. Láttam néhány olyat is, amelyek szuperek voltak és felkeltették az érdeklődésemet – de őszintén szólva ebből jóval kevesebb volt.

Első lépésként az kell eldöntened, hogy mire is akarod használni a társkereső appot. Nagy különbség van a között, ha csak egyéjszakás kalandot akarsz, vagy ha komoly kapcsolatot keresel. Természetesen mindkét esetben nagyon fontosak a képek. Itt és most én olyan tippekről írok nektek, amelyek a komoly kapcsolatot kereső férfiaknak nyújtanak segítséget.

Ebben a cikkben szeretném megosztani veletek a nőként és coachként megélt online profilokkal kapcsolatos tapasztalataimat, hogy mik voltak azok a dolgok, amelyek felkeltették az érdeklődésemet és melyek azok, amelyek miatt úgy döntöttem, hogy nem érdekel az adott férfi. Abban szeretnék segíteni nektek, hogy elkerüljétek a tipikus hibákat és hogy jobb online társkereső profilt tudjatok készíteni magatoknak.

 

A tippek

.

#1 Ne hozz létre kamu profilt

jennifer-irigoyen-KNmCVtY_bLo-unsplash

Ha barátnőt szeretnél találni, mi értelme van egy kamu profilnak? Nagyon nem értem, bár láttam ilyet többet is. Könnyen fel lehet őket ismerni. Például, ha csak reklám fotóknak tűnő, profi fotós által készített képei vannak. Mintha a netről töltötte volna le őket. Már ez is gyanús, hát még ha a férfi ezeken a képeket egy konkrét modellnek tűnik, aki mintha egy magazinból lépett volna ki… (és itt most minden tiszteletem azon a modell férfiaké, akik valóban ilyen platformon keresnek párt maguknak, de ezek a profilok általában inkább kamunak bizonyulnak…).

Coachként elgondolkodtam a kamu profilt létrehozó férfiak érzelmi hátterén. Talán még annyi önbizalmuk sincs, hogy a saját képeikkel próbáljanak meg barátnőt találni maguknak? Ez elég negatív lelkiállapot lehet, mélyen gyökerező lelki sebekkel. De kedves Uraim, ha meg sem próbáljátok, akkor soha nem is fog sikerülni. Ez a nagy tény.

Nemrég chateltem egy ilyen férfival.

Képei és a profiljában szereplő leírás alapján kedves embernek tűnt. Match-eltünk és rám is írt. Azonban az írosgatás nagyon nehézkesen haladt. Minden másnap válaszolt kb, max egy mondatot és annyi. Legkevésbé sem volt egy zökkenőmentes kommunikációnak mondható. Néhány nap elteltével megírtam neki, hogy mivel úgy tűnik, hogy az ismerkedési hajlandóságunk sebessége nagyon nem egyezik, én megköszönöm az idejét, de nem szeretném folytatni. Amikor elolvasta az üzenetet (ekkor már WhatsApp-on írogattunk egymásnak), azonnal felhívott.

Én csak néztem a telefonomat és azon gondolkodtam, hogy miért… Miért most? Eddig nem fektetett energiát az ismerkedésbe, a válaszolásba a chaten; most pedig azonnal felhív? Felvettem a hívást. Telefonban is elmondtam neki ugyanazt, amit írásban, és ahogy váltottam vele pár mondatot, akkor tudatosult bennem: Ez a férfi, akivel beszélek, nem az, aki a képeken van!! Várj…. Hogy mi…?? Végül megértette az indoklásomat és letettük a telefont. De őszintén szólva nem értem, hogy ezt mégis minek csinálta?

Mire számított a kamu profil alapján? Már a tény is, hogy egy nővel beszélget, nagy dolog volt neki? Talán igen. De ha egy ismerkedés alapja egy ilyen hazugság, akkor a személyes találkozás kapásból nem opció…

Ez az egész határozottan időpazarlás volt… Az időd pedig az egyik olyan dolog, amit ha odaadsz valakinek, soha nem kapod vissza. Kár. Pedig nagyon szeretném ezt az időt visszakapni és valami értelmes dologba fektetni inkább.

 

Egy másik árnyalata ennek a témakörnek

Egy másik változat, amikor valaki nem a valódi nevét használja a társkereső alkalmazásban. És nem azért, mert bujkál, párkapcsolatban van és csak valami laza dolgot keres. Hanem azért, mert az illető nem meri használni a saját nevét. Hogyhogy nem meri?

Hadd osszak meg veletek egy történetet. A „lebegtető” pasiról már egy korábbi randiélményem kapcsán írtam. Ő volt az, aki egy jó kis semleges nemzetközi nevet használt. Csak akkor derült ki, hogy ez nem a valódi neve, amikor személyesen találkoztunk. Ahogy mondta, azért nem a saját nevét használta, mert úgy gondolta, hogy akkor a nemzetisége alapján negatívan ítélnék meg őt mások.

No de srácok… Ki a fenét érdekel? Mármint kit érdekelnek azok az emberek, akik név és nemzetiség alapján ítélnek meg téged? Tényleg szeretnél olyan valakivel ismerkedni, aki az eredeti neved alapján rád sem hederítene, csak a kamu neveddel? Hogyan lehetne egy ilyen emberrel később boldog párkapcsolatban élni? Sehogy…

 

A tennivalók ilyen esetekben

Uraim, merjetek önmagatok lenni! Még akkor is, ha korábban rossz tapasztalataitok voltak. Még akkor is, ha esetleg a jövőben is lesznek ilyenek. Ezek a szituációk mind tanítanak nekünk valamit önmagunkról, megmutatják, hogy min kell dolgoznunk önmagunkkal kapcsolatban. Ha olyan képet mutatsz magadról, ami nem a valódi önmagad, ha elrejted bizonyos dolgaidat a nő elől, akkor már a kezdetek kezdetén hazugságon fog alapulni az egész kapcsolódás.

A hazugságon alapuló kapcsolat pedig végül úgyis az óceán mélyére süllyed majd. Előbb vagy utóbb.

Ezen kívül pedig, coaching szempontból, ha a férfi rejtegeti bizonyos tulajdonságait a nő elől, számomra az azt jelenti, hogy nincs kibékülve saját magával, nem szereti önmagát. Már pedig, ha valaki nem szereti önmagát, akkor mást sem lesz képes teljes értékűen szeretni, és arra sem lesz képes, hogy teljes mértékben elfogadja a szeretetet másoktól. Ezek pedig mind egy valódi, boldog párkapcsolat blokkjai.

Mindenekelőtt, szeresd és ismerd meg önmagadat és érezd jól magad. Csak ezután lesz majd olyan barátnőd, akit tudsz szeretni és akitől el is tudod fogadni a szeretetet.

 

.

#2 Kép-telenség

angele-kamp-bDuh4oK_MCU-unsplash

Nagyon sok profil van a társkereső alkalmazásokban, ahol az Urak nem tesznek fel magukról képeket (és itt sem a bujkáló, laza kapcsolatot keresőkről beszélek). Annak ellenére, hogy profilleírásuk alapján komoly kapcsolatot szeretnének, mi – nők – nem láthatjuk az arcukat.

Amit e helyett láthatunk: csodálatos tájak, gyönyörű fehér homokos strandok, a pasi kutyája / macskája / nyuszija, hírességek képei, fantasztikus idézetek híres emberektől, elmosódott vagy pixeles képek ahol egyáltalán nem jól láthatóak, szanaszét filterezett képek, fürdőszobai tükör szelfik ahol a fejük nem látszik (ellenben ruha az nem sok van rajtuk), csak napszemüveges képek, edzőteremben készült képek ahol hátulról láthatók (??), az autójuk kormányán lévő kezüket mutató képek ahol szépen meg tudják mutatni az autó márkáját (és talán még a drága órájukat is).

Egy másik megdöbbentő dolog számomra az, amikor valaki olyan képet rak fel a profiljába, ahol a gyerekeivel van. Nem az a probléma, hogy valakinek gyerekei vannak. De olyan képet tenni fel róluk egy ilyen helyre, ami alapján könnyedén felismerném őket az utcán…. A gyerekek személyiségi jogai érdekében, kérlek benneteket, ne használjatok ilyen képeket, vagy legalább takarjátok ki a gyerekek arcát…

Nos, tehát…

Annak ellenére, hogy nagyon örülök (mindannyian örülünk), hogy gyönyörű helyeken vakációztál, hogy van háziállatod, van egy Mustangod, hogy kockás a hasad, a nőknek mégis látniuk kell téged ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy valóban akarunk-e veled ismerkedni. Ha egy nő az autód márkája vagy a nyaralóhelyed alapján dönt arról, hogy párba akar-e veled állni az appon (és hogy mondjuk utána párkapcsolatba szeretne-e kezdeni veled), akkor az már régen rossz (és ajánlom neked korábbi cikkemet elolvasásra, „A nők csak pénzt akarnak… Igaz ez a megbélyegzés?” címmel. Egy-két dolgot ebből is megérthetsz.)

Tudományos tény, hogy a férfiak inkább vizuális típusok – ez azt jelenti, hogy inkább a látvány alapján döntik el elsőre, hogy valakivel párba akarnak-e állni és utána következik minden más a fontossági sorrendben. És bár a nők inkább az érzelmi és kapcsolódó típusok, ezeken a társkereső appokon ők is arra vannak kényszerítve, hogy a vizualitás, a képek alapján döntsenek. Márpedig, ha nincsenek képek, mi, nők, nem tudunk valódi döntést hozni.

 

Tennivalók a kép-telenség elkerülésére

Uraim, fontos, hogy legyenek normális képek a profilotokban. Amit jó látni, azok a közeli és távolabbi képek rólad, esetleg profi fotós által készítettek is, de legyenek sajátok is, mert azok mutatják meg, hogy milyen vagy te valójában. És kérlek benneteket, mosolyogjatok a képeken. A legkevésbé sem vonzó az, amikor valakinek van mondjuk 10 kép a profiljában és egyiken sem mosolyog. Számomra ez azt jelenti, hogy a férfi nem engedi meg magának, hogy jól érezze magát, nem élvezi az életet és hogy esetleg nem is tudja, hogyan kell élvezni azt. Merjetek olyan férfiak lenni, akik jól érzik magukat ebben a világban és meg is merik ezt mutatni a képeiken is. Ez az, ami vonzó tud lenni egy nő számára.

Kérlek benneteket, hogy ezt a kép kérdést ne úgy intézzétek, hogy fogjátok a személyiteket, lefotózzátok az ottani fényképeteket és azt teszitek fel profilképnek. Annyira kiábrándító tud ez lenni. És ennek ellenére, ilyet is láttam. Az online társkereső appok használata egyre inkább bevett gyakorlatnak számít, pláne ebben a virtuális világban, amiben jelenleg élünk. Biztos vagyok benne, hogy van egy jóbarátod, akit megtudsz kérni, hogy csináljon rólad néhány jó képet a telefonoddal.

Fektess ebbe egy kis időt és energiát. Használj jó minőségű és aktuális képeket. Meglátod, hogy ez a befektetés meg fog majd térülni. Nem kell egy online képes magazint készíteni magadról az appra, de azért jó lenne néhány jó fotót látni rólatok, Uraim.

.

#3 Üres vagy negatív profilleírások

michelen-studios-_9dwq9vDUH0-unsplash

Tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy sok férfinak nincs semmi a profil leírásában. Néhány férfinak van egy-két szó vagy esetleg egy rövid mondat odabiggyesztve. Vannak olyanok is, akik azt írják le, hogy milyen jellemzőkkel bír az a nő, akivel nem akarnak párba állni. Egészen hosszú történeteket tudnak írni arról, hogy milyen nőket akarnak elkerülni. Ezután azonban semmit nem írnak arról, hogy akkor viszont milyen nő érdekelné őket? Csak a negatív dolgokra koncentrálnak, ami a múltbeli rossz tapasztalataikból eredhet.

Számomra ezek a negatív profil leírások azt mutatják, hogy ők bizony még nem dolgozták fel ezeket a múltbeli tapasztalásokat. Ennek eredményeként pedig valószínűleg nem is állnak még készen egy új, valódi párkapcsolatra. Őszintén, én ilyen esetekben kapásból elvesztem az érdeklődésemet.

A férfiak profiljában szereplő nem létező/rövid vagy negatív leírásokkal visszatérünk ahhoz a témakörhöz, hogy a nők alapvetően nem vizuális típusok. Ha látok egy helyes pasit, egy jó leírással még inkább közel kerülhetek ahhoz a döntéshez, hogy meg akarjak vele ismerkedni. Ha pedig fura dolgok vannak leírva a képei alatt, akkor pont az ellenkezőjét érheti el vele, akármennyire is jól néz ki.

.

Tennivalók a profilleírásokkal kapcsolatban

Nem kell regényt írni magadról a profilodban (a karakterek általában amúgy is limitáltak). De gondolj ki 2-3 dolgot, ami fontos számodra az életben és írd le. Ezen kívül, ha tudod, milyen nőt keresel, írd le ezt is (a pozitív értelemben). Sok profilt láttam szépen megírva és mindig szívesen olvasom el őket. Ezzel is úgy érzem, hogy egy kicsit jobban meg tudom ismerni a férfit, legalábbis amíg párba nem állunk, el nem kezdünk beszélgetni vagy találkozunk személyesen.

Írj a hobbijaidról, hogy hogyan töltöd a szabadidődet, írj arról, hogy milyen ember vagy te, miket értékelsz az életben, hogyan képzeled el az ideális párkapcsolatot. Írj bármi olyanról, ami többet mond el a nő számára rólad, mint a képeid.

Azok a nők, akik komoly kapcsolatokat keresnek a társkereső appokon, el fogják olvasni, amit írsz, hidd el.

 

.

Uraim, ha már van társkereső profilotok, akkor hasznos lehet átnézni azt a fenti tapasztalatok alapján. Ha csak gondolkodsz azon, hogy létrehozz egyet, akkor érdemes lehet a fenti tippeket figyelembe venni. Ha szeretnél barátnőt találni magadnak, vagy megtalálni életed szerelmét, abba érdemes időt és energiát fektetni – már ennél a lépésnél, a profilod létrehozásánál.

Egy jó profil szűrőként is tud működni, hogy olyan párt találj, akivel boldog párkapcsolatban tudtok élni hosszú távon is.

Sok szerencsét kívánok mindenkinek!

 

Dóri

 

 

Kapcsolódó írások a Randizós cikklistámban:

7 tanulság a legutóbbi (nagyon) rossz randimból, ami minden férfi számára hasznos lehet

Az 5 legnagyobb férfi randi bukás – női szemmel

Egyéjszakás kaland a Tinderrel

Extrém randi egy extrém nárcisztikussal

Egy Rapidrandi élményei

Megtörtént tanulságos chat beszélgetés…

A „lebegtetés” játszmája egy randipartnerem példáján keresztül

Tessék Uraim, lehet ezt jól is csinálni!

Randi a Covid idején – avagy a feltűnő-eltűnő férfi

A csajozás tuti(?) tippjei női és coach szemmel

Kiéhezve a figyelemmorzsákra

 

A további témakörök szerinti cikklistáimat a következő linkeken tudod elérni:

Párkapcsolati cikkeim listája

Nárcizmus és kontrolláló emberek cikkeim listája

Önbizalom és érzelmek cikkeim listája

Változás és fejlődés cikkeim listája

Coaching bárhol cikkeim listája

 

 

%d bloggers like this: