A Flörtkirály – 2. rész

A cikk első részében arról írtam, hogy miről lehet felismerni a Flörtkirályokat és erre a viselkedésre milyen tipikus női reakciók szoktak érkezni. Arról is írtam, hogy mi motiválja ezeket a férfiakat ilyen viselkedésre – csak hogy értsük, mi van a hátterében az ilyen helyzeteknek. 

Itt, a cikk második részében, pedig az következik, hogy mit tehet valaki, aki szeretné maga mögött hagyni Flörtkirályságát, illetve „áldozati” oldalon milyen védekezési lehetőségekkel lehet számolni. Nos, lássuk!

Mit tegyen a Flörtkirály?

willian-b-9WacC-SQ3Fs-unsplash

Először is, minden elismerésem, ha Flörtkirályként már elolvastad a cikk első részét és még mindig folytatod! Ez azt jelenti, hogy talán már belefáradtál ebbe a nagyon-nagyon sok energiát felemésztő játszmázásba. Lehet, hogy azt érzed, hogy szükséged lenne arra, hogy végre már egy valódi, boldog párkapcsolatban élj. Teljesen megértelek. Nagyon el lehet ebben a flörtkirálykodásban fáradni. 

Az út, amin el kell indulnod, ha már elfáradtál és változásra vágysz, saját magadban kezdődik. Amíg magadat nem tudod teljesen szeretni, nem tudod teljesen elfogadni, addig nem fogsz olyan párt bevonzani, aki ezt meg tudná adni neked.

Keresd meg a múltadban, hogy ki volt az, aki azt a hamis gondolatot ültette a fejedbe és a lelkedbe, hogy nem vagy szerethető, nem vagy elég. Vidd el ezt a témakört szakemberhez, akivel a lelki oldalát meg tudjátok oldani. Így épül majd a szilárd, belső önbecsülésed, önszereteted. Így fogod majd azt érezni, hogy egyszerűen csak egyre kevésbé van szükséged flörtkirálykodni, már nem ad neked annyit a dolog, mint régen. Mert már egyre kevésbé lesz rá szükséged. És ez lesz az az út, ami elvezet téged egy boldog, egyenlőségen és szereteten alapuló párkapcsolathoz. 

.

Mit tegyen a Nő, aki Flörtkirály „áldozata” lesz?

Először is, figyeld meg önmagadat a szituációban. Hogyan reagálsz? 

Tetszik a helyzet? Úgy érzed, hogy szükséged van ezekre a „keresetlen” flörtölésekre? Ha igen, akkor valószínűleg a te belső szilárd önbecsüléseddel, önbizalmaddal és önszereteteddel kell foglalkozni. 

Amíg nem éred el ezek egészséges szintjét önmagadon belül, mindig meg lesz az esélye annak, hogy függővé válj a külső visszaigazolásoktól. Emiatt pedig sokkal könnyebben a „horgára akadhatsz” egy Flörtkirálynak, vagy például egy extrém nárcisztikus embernek. Ezt biztosan te sem akarod magadnak… 

gokil-I_p6V-AAqhU-unsplash

Építsd az önbizalmadat, önbecsülésedet, tanuld meg szeretni magadat, úgy, ahogy vagy. Azzal együtt, hogy nem vagy tökéletes. Tudom, a csapból is ez folyik, hogy senki sem tökéletes. De ha ez a gondolat egyszer megérkezik nálad érzelmi síkra is, akkor biztos lehetsz benne, hogy már nagyon jó úton jársz! 

Ha a flörtkirályi helyzetben Nőként azt kívánod, hogy bárcsak vége lenne ennek az egésznek, akkor több lehetőséged is van – például kilépés, ignorálás vagy kifejezés.

Kilépés

Ha úgy döntesz, hogy a könnyebbik utat választod, akkor egyszerűen lépj ki a helyzetből. Hivatkozz arra, hogy neked most menned kell és hagyd magára a Flörtkirályt. Értem én, hogy ez kábé egy menekülő megoldás, de van az, hogy jobb nem jut az ember eszébe. Ha szerencséd van, akkor veszi a lapot és más „áldozat” után néz. Ha nincs szerencséd, akkor még mindig élhetsz a többi, következő eszközökkel.

Ignorálás

Ha úgy érzed, hogy viszonylag el tudod viselni a helyzetet és nem szükséges kilépned belőle, akkor dönthetsz úgy is, hogy egyszerűen csak nem veszel tudomást a Flörtkirály viselkedéséről, ignorálod azt. Egyszerűen nem reagálod le, amiket mond. A Flörtkirálynak az általa a Nőben kiváltott reakció a „kenyere”, ezért, ha nem tapasztal ilyen reakciót, akkor esélyesebb, hogy leszáll rólad.

Kifejezés

Kifejezés eszköze alatt azt értem, hogy konkrétan elmondod a Flörtkirálynak, hogy a tény, hogy ennyire nyíltan flörtöl veled, az téged kellemetlenül érint, ezért szeretnéd kérni, hogy ezt irányodba legyen szíves befejezni. 

Ha úgy érzed, tehetsz hozzá magyarázatot, hogy pl. ez itt egy munkahelyi megbeszélés, vagy hogy neked párod van, vagy hogy te nem így ismerkedsz, vagy bármi akármi, ami rólad szól. De azt akkor tudd, hogy előfordulhat, hogy a magyarázatoddal csak adni fogod alá a lovat. Lehet, hogy megpróbál majd téged hibáztatni, hogy „ugyan már, kinek nem tetszik, ha flörtölnek vele, ne legyél már ennyire prűd…” és hasonlók. Ilyenkor azonban tudd, hogy jogod van ahhoz, hogy ami neked nem tetszik, azt kifejezd – ez nem arról szól, hogy prűd lennél. Vagy akár felhívásnak is veheti a magyarázatodat arra, hogy meggyőzzön téged, hogy miért lesz az neked jó, ha benne maradsz a szituban. Semmiért amúgy, ezt most megmondom. Max lefáradsz és/vagy felidegesíted magad az értelmetlen nyomulás miatt. 

Legjobb tanácsom, hogy ha kommunikálod a Flörtkirály felé a dolgokat, akkor fogd rövidre és határozottra. Ezzel van a legtöbb esélyed.

***

Remélem, hogy mindenki, akinek szüksége van rá, a lehető leghamarabb az egészséges szint maximumára tudja emelni a saját, belső, szilárd önbizalmát, önbecsülését és önszeretetét. Ezzel is elkerülve, hogy – akár Flörtkirályként/Flörtkirálynőként vagy pedig „áldozatként” – ilyen és hasonló szituációkba kelljen kerülnie.

Sok pozitív energiát küldök ehhez mindenkinek!

.

Dóri

.

A cikk a Womagic.hu oldalon jelent meg.

 

Kapcsolódó cikkek:

A Flörtkirály – 1. rész

3 tipp az igazán jó társkereső profilhoz

A “Szorongó Monologista” – 7 tanulság a legutóbbi (nagyon) rossz randimból, ami minden férfi számára hasznos lehet

Az 5 legnagyobb férfi randi bukás – női szemmel

Egyéjszakás kaland a Tinderrel

Extrém randi egy extrém nárcisztikussal

Egy Rapidrandi élményei

Megtörtént tanulságos chat beszélgetés…

A „lebegtetés” játszmája egy randipartnerem példáján keresztül

Tessék Uraim, lehet ezt jól is csinálni!

Randi a Covid idején – avagy a feltűnő-eltűnő férfi

A csajozás tuti(?) tippjei női és coach szemmel

Kiéhezve a figyelemmorzsákra

Ha tetszettek a fenti cikkek, a további cikklistáimat itt találod meg.

%d bloggers like this: